Фігура

Рисовий пудинг з карамельними фруктами. Корисний та смачний сніданок

Якщо хочеться урізноманітнити свій сніданок і почати ранок смачно, щоб воно було по-справжньому добрим, значить, пора готувати рисовий пудинг з карамельними фруктами. І це не звична нам рисова каша. Це щось більше — ніжний кремовий десерт, відірватися від якого просто неможливо.

І готується пудинг з найпростіших інгредієнтів, які знайдуться на кухні в кожної господині.Рисовий пудинг з карамельними фруктамиРисовый пудинг з карамельними фруктамиА скільки варіацій цього десерту можна придумати! Додати в нього шоколад, солону карамель, фруктовий соус або свіжі ягоди. Я пропоную приготувати рисовий пудинг з додаванням лимонної цедри і подати його з карамельними фруктами і прянощами.

Спробуйте! І нехай ваш ранок буде добрим і смачним!Інгредієнти:для рисового пудингарис сорту Арборіо 100 гвода 200 гмолоко 200 гяичный жовток-1 шт. масло вершкове 10 гцедра лимона 1 лимонсоль 1 щепоткадля карамельних фруктовмасло вершкове 40 гмед 2 ч. ложкияблоко 1 шт.

груша-1 шт. банан 1 шт. родзинки 50 гРисовый пудинг з карамельними фруктамиРисовый пудинг з карамельними фруктамиДля пудингу краще використовувати більш крохмальні сорти рису, тому кращий вибір — це рис сорту Арборіо, який в приготованому вигляді набуває кремовість і «гумовість», за рахунок високої частки змісту амілопектину в крохмалі.

Це сорт можна замінити на звичайний круглий рис, оскільки вміст крохмалю в ньому вище, ніж у сортах довгозернистого рису, які для пудингу не підходять.Якщо немає можливості використовувати цілі спеції (кориця, бадьян, кардамон), то можна замінити їх на мелені. Спеції можна брати ті, які найбільше любите.

Спосіб приготування:1. Готуємо інгредієнти для приготування рисового пудингу з карамельними фруктами: ретельно зважуємо всі продукти, відокремлюємо у яйця жовток від білка. Фрукти і родзинки миємо й обсушуємо, у знімаємо цедру лимона.

2. Доводимо до кипіння в каструлі воду, солимо її і додаємо у воду рис. Знову даємо закипіти й варимо на повільному вогні під кришкою до готовності.

Час готовності дивимося на упаковці, так як у кожного сорту рису час варіння своє.3. У невеликому сотейнику доводимо до кипіння молоко.

У мисці злегка збиваємо жовток, додаємо 2-3 ст. л. молока і перемішуємо.

4. У каструлю з готовим рисом виливаємо молоко, що залишилося, додаємо жовтково-молочну суміш, вершкове масло і цедру лимона. Перемішуємо.

Повертаємо на плиту і продовжуємо готувати на мінімальному вогні, помішуючи, 15-20 хвилин. Молоко повинно повністю вбратися в рис.5.

Поки вариться рис, займемося карамельними фруктами. Для цього 1 яблуко і 1 грушу, не очищаючи від шкірки, поріжемо невеликими кубиками, а банан — кружечками. Не треба банан нарізати дуже тонко, інакше в процесі обжарювання кружечки просто розваляться.

6. У великій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо яблуко і грушу, додаємо спеції і поливаємо медом. Якщо мед у вас густий, то нагріваємо його в мікрохвильовці або на водяній бані до рідкого стану.

Перемішуємо і готуємо 5 хвилин, після чого додаємо банан і родзинки. Готуємо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.7.

Рисовий пудинг з карамельними фруктами готовий. По склянках або креманках розкладаємо рис, зверху викладаємо карамельні фрукти і посипаємо, при бажанні, корицею. Прибираємо в холодильник на 1 годину.
Перед подачею можна прикрасити рисовий пудинг ще і листочками м’яти. Рисовий пудинг з карамельними фруктамиРисовый пудинг з карамельними фруктамиВсем приємного апетиту!Обов’язково підписуйтесь на мій YouTube канал, щоб не пропускати нові рецепти, а також, на Instagram, там багато простих і смачних страв!Інші цікаві рецепти, які можуть вам сподобатися:Горіхи з медом і сухофруктами для зміцнення иммунитетаСалат Олів’є классическийСеледка під шубою———————————#пудинг #пудинг рецепт #рецепт пудингу #рисовий пудинг #сніданок #сніданок за 5 хвилин #смачно #дієта #готуємо вдома #їжа

Related posts

Leave a Comment