Корисний напій, що омолоджує скелетні м’язи
Сьогодні про користь молочної сироватки для людей зрілого та старшого віку.
Не поспішайте приписувати молочну сироватку до відходів. Ця рідина хоч і виглядає не надто апетитною, містить велику кількість незамінних амінокислот та вітамінів. Вона легко засвоюється організмом і є відмінним вибором для тих, хто хоче зберегти м’язову масу, силу та здоров’я до глибокої старості. Про хімічний склад сироватки читайте у цій статті https://ideas-center.com.ua/?p=33041.
Чим небезпечна втрата м’язової маси і як її не допустити
Втрата м’язової маси – поширена проблема зі здоров’ям у людей зрілого та старшого віку. Вона призводить до порушень, що викликають тяжкі недуги та метаболічні проблеми у міру наближення старості.
Згідно з дослідженням 2019 року, регулярне споживання молочної сироватки ефективно допомагає людям зрілого та старшого віку підтримувати м’язову масу та боротися з наслідками старіння кістякових м’язів.
Також спостерігалося поліпшення неврологічної функції, роботи імунної системи, кишечника і навіть зменшення жирових відкладень у животі. До того ж наголошувалося на покращенні рухової активності та якості життя в цілому.
Вчені пов’язують використання молочної сироватки підтримки м’язової маси з вражаючим набором амінокислот. До того ж, сироватка допомагає людям зрілого і старшого віку краще використовувати глюкозу для підтримки м’язової маси, поглинаючи при цьому жирові запаси організму.
Як правильно вибрати молочну сироватку
Ви можете придбати сироватку в супермаркеті, але від неї користі буде не надто багато, оскільки амінокислот та вітамінів у ній замало. Найкраще вживати сироватку, отриману домашнім способом із незбираного молока від корів трав’яної відгодівлі.
Зробити сироватку у домашніх умовах дуже просто. Дайте молоку добре прокиснути і загуснути, поставте його на слабкий вогонь і прогрійте, акуратно помішуючи, до 40-50 градусів. Зніміть із вогню. Дайте охолонути і відкиньте на друшляк чи густу марлю. Сироватка вийде чудова, а заразом і порція смачного сиру!
Чому людям зрілого та старшого віку важливо включити до свого раціону молочну сироватку
Саме сироватковий протеїн має багато переваг для людей зрілого та старшого віку, коли м’язова та кісткова маса піддаються підвищеному ризику дегенеративних ушкоджень та вікових недуг.
На додаток до багатого набору амінокислот, сироватковий протеїн швидко і легко засвоюється, а також містить біоактивні пептиди, що відтворюються з молока та мінімальні калорії, необхідні підтримки м’язової маси.
Як правило, протипоказань до вживання молочної сироватки у зрілому та старшому віці немає. Тим не менш, якщо ви її ніколи не вживали, починайте з невеликих порцій або порадьтеся зі своїм лікарем, щоб визначитися з розміром кращої порції.